Ja han sortit del forn Falletes de Migmón!

Aquest cap de setmana la Fleca Pastisseria de la Font de Súria estrena les Falletes de Migmón, unes galetes artesanes fetes a mà. Una proposta artesana de l'Àngel Subirà en la qual he participat fent el grafisme aplicat al packaging i elaborant el nom del producte.

La capsa conté un variat de pasta seca artesana i feta a mà i el seu grafisme s’inspira en la forma de l’estructura geològica de la falla de Migmón, un aflorament d’un anticlinal fallat on les capes de roca estan plegades i trencades per les intenses forces de les plaques que fa milions d’anys van aixecar els Pirineus. La llegenda diu que en aquest indret, quan es va crear el món, Déu va adjuntar les dues meitats de l’escorça terrestre. Una cosa i l’altra han fet de Migmón un espai ple de simbolisme identitari a la vila de Súria.

Agrair la col·laboració d'amics suriencs, el Josep Peramiquel, l'Albert Fàbrega i el Carles Fàbrega que m'han donat un cop de mà en el projecte precisant conceptes referents a la geologia local, la redacció de textos descriptius de l'indret així com detalls referents a la toponímia. Moltes gràcies!