El Salvament, La Plaja, La Cala del Molí i l'Istiu!













Per completar la col·lecció ‘Mítics’ de Sant Feliu de Guíxols hem recorregut nous paisatges i n’hem destacat el Salvament, la caseta modernista de color vermellós situada a la punta dels Guíxols. Un recinte lligat a la defensa i protecció i també al salvament de nàufrags. 

Hem passejat per ‘La Plaja’ tal com l’anomenen els clàssics de la ciutat fins a arribar a la Cala del Molí on hi ha una de les vies ferrades més populars del territori i de les poques al món a tocar del mar. I hem acabat fent un glop de Bonet a la barana de mar, aquest elixir ganxó que et fa alquímia estomacal mentre xiula la Tramuntana. Un digestiu d’herbes aromàtiques que sempre consagra grans moments en aquest epicentre geogràfic de ‘bons vivants’ i de mestres del bon fer.

I amb aquest Istiu completem la col•lecció ‘Mítics’ i fem un brindis llarg d’aquells que celebren. Per mi ha estat un repte i a la vegada un privilegi donar forma a aquesta col•lecció acolorida plena de llocs, vincles, paraules, paisatges i d’estima al territori i a la seva gent.

Gràcies Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Núria Cherta per la confiança de fer-me l’encàrrec i a tu, Marc Calvet per convidar-m’hi i poder compartir colors i perspectives en aquesta posada en escena tan ganxona.

💛

Trobareu totes les làmines il·lustrades a la nova Oficina de Turisme Sant Feliu de Guíxols (Rambla 22).